sennder neemt Cars&Cargo over

Redactieteam Cars&CargoNieuws

sennder

sennder neemt het in Nederland gevestigde Cars&Cargo over en integreert het in het digitale aanbod om zo het netwerk uit te breiden.

  • sennder integreert de volledige vloot van Cars&Cargo met 240 charters in het platform van sennder en versterkt zo het gedigitaliseerde aanbod.
  • De overname biedt verladers in de Benelux, Frankrijk en Duitsland on demand toegang tot een volledige chartervloot die de hoogste servicenormen mogelijk maakt.
  • sennder blijft gericht op het onderzoeken van strategische overnames om zijn diensten in Europa verder te versterken.

Berlijn, Mei 11th, 2021 – sennder, Europa’s toonaangevende digitale expediteur, heeft vandaag aangekondigd dat het Cars&Cargo, een in Nederland gevestigde expediteur die in Frankrijk en de Benelux actief is, heeft overgenomen. De twee bedrijven hebben de krachten gebundeld om 240 charters naar het digitale platform van sennder over te brengen, waardoor een grotere capaciteit wordt gecreëerd die profiteert van de voordelen van transparantie en efficiëntie van het besturingssysteem sennOS van sennder.

Klanten van sennder, die in Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Luxemburg actief zijn, zullen profiteren van een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding en een premium service dankzij de vloot met charters van Cars&Cargo dat het netwerk van sennder zal uitbreiden. De vloot van Cars&Cargo zal worden geïntegreerd  in  de technologie van sennder, waardoor digitaal vlootbeheer, routeoptimalisatie en naadloze onboarding mogelijk worden gemaakt.

De overname toont duidelijk aan dat sennder zich richt op samenwerkingen en overnames die het bestaande aanbod verbeteren, om zo meer waarde toe te voegen  voor zowel verladers als vervoerders. Cars&Cargo zal op de korte termijn onder dezelfde naam actief blijven. Het team van Cars&Cargo zal zich aansluiten bij sennder en de oprichter Bob Snijder blijft actief betrokken als Managing Director van Cars&Cargo.

David Nothacker, medeoprichter en CEO van sennder, verklaarde: “sennder heeft een bijzondere groei doorgemaakt, met verschillende spraakmakende overnames die ertoe hebben bijgedragen dat we de toonaangevende digitale Europese expediteur voor wegtransport zijn geworden. 2021 staat in het teken van de uitbreiding van ons bestaande aanbod voor zowel vervoerders als verladers – de overname van Cars&Cargo draagt bij aan deze doelstelling. We kijken ernaar uit om met het deskundige team van Cars&Cargo samen te werken om de bestaande vloot te digitaliseren en een premium service in in de Benelux, Duitsland en Frankrijk te bieden.”

Een nieuw digitaal aanbod

Beide bedrijven verbinden commerciële verladers met kleine en middelgrote vervoerders. Cars&Cargo heeft een vloot met meer dan 240 gecharterde vrachtwagens die 43.000 ladingen per jaar vervoeren. Dit betekent dat verladers toegang hebben tot een premium service die capaciteit op aanvraag levert die voldoet aan diverse ad hoc transportbehoeften waarbij de hoogste servicenormen van de klant worden nageleefd.

sennder zet zich in om de logistieke sector voor te bereiden op een duurzame toekomst: Cars&Cargo zal als digitale expediteur voor wegtransport profiteren van voordelen zoals een toename aan efficiëntie en meer transparantie in het transportproces. sennder zal de leasecontracten met vervoerders in stand houden, wat betekent dat de vrachtwagens geen bedrijfseigendom zijn.

Deze aankondiging volgt op de samenwerkingen van sennder met Michelin en Zeitfracht, de overnames van Uber Freight Europe en Everoad en de joint venture met Poste Italiane.

Bob Snijder, Managing Director en oprichter van Cars&Cargo, verklaarde: “Ik kijk ernaar uit om onze trucks in het besturingssysteem sennOS van sennder te integreren. We hebben net als sennder de visie dat we de logistiek willen voorbereiden op de toekomst en we zijn van mening dat we ons gezamenlijke doel samenbrengen door onze chartervloot te digitaliseren. Met sennder bieden we de industrie een betere toegang tot capaciteit die digitaal is geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk te werken – dat is een spannende propositie.


 

Over sennder

sennder werd in 2015 opgericht door David Nothacker, Julius Köhler en Nicolaus Schefenacker en is nu de toonaangevende digitale Europese expediteur die verladers toegang biedt tot een vloot netwerk met duizenden vrachtwagens. In een traditionele industrie beweegt sennder zich snel en richt zich op de digitalisering en automatisering van alle logistieke processen van het wegtransport. sennder beheert meer dan 12.500 vrachtwagens in heel Europa en bestaat uit een team van ruim 840 mensen. Met behulp van eigen technologie creëert sennder een ecosysteem dat de industrie naar de 21e eeuw leidt met een nieuwe mate van transparantie, efficiëntie en flexibiliteit. sennder wordt ondersteund door enkele toonaangevende Europese investeerders, zoals AccelLakestarHV CapitalProject ANext47Scania Growth Capital, Earlybird en Perpetual. Bovendien heeft sennder de krachten gebundeld met de voorvechters van de industrie, Scania en Siemens om innovatie en een state-of-the-art aanbod te kunnen garanderen.

Ga voor meer informatie naar onze website en LinkedIn-pagina.

Over Cars&Cargo

Cars&Cargo is de grootste logistieke dienstverlener voor algemene vracht en voertuigen in Frankrijk en de Benelux. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transporteren van een breed scala aan goederen van de Benelux naar Frankrijk en andersom, zodat uw goederen op tijd op de juiste bestemming aankomen. Momenteel bestaat de vloot van Cars&Cargo uit 240 gecharterde vrachtwagens die 365 dagen per jaar en 24 uur per dag rijden. Ga voor meer informatie naar onze website.