Duurzaamheid. Een term die in het transport thuishoort?

Redactieteam Cars&CargoGeen onderdeel van een categorie

Duurzaamheid hoeft niet ten kosten te gaan van de resultaten. Wij bij Cars&Cargo hebben dit thema hoog op de agenda staan. Wij weten vanuit eigen ervaring dat organisaties dit kunnen toepassen zonder in te hoeven leveren op hun resultaten.

Zo rijden wij alleen van A naar B en nooit naar of via C of D. Altijd onderweg voor of naar een klant. We plannen een route alleen op basis van de opdracht van onze klant en maken dus geen loze kilometers tussendoor. Als wij op vrijdag laden in Nederland voor Marseille, dan rijdt de chauffeur in het weekend en is hij maandagochtend op de plaats van bestemming. Voor ons geen grote parking naast ons pand waar onze trucks gedurende het weekend mooi op een rijtje staan. Wij kunnen onze chauffeurs op transport naar Frankrijk efficiënter inzetten, waardoor wij minder kilometers hoeven te rijden en dus ook minder CO2 produceren. Uiteraard alles keurig binnen de regels van de Europese rij- en rusttijdenwet.

Wat heb jij voor ideeën over duurzaamheid in de transportsector? Deel ze met ons. Wij horen ze graag. Kom anders eens bij ons op kantoor erover praten, onder het genot van een kop koffie.

Vriendelijke groet,

Bob Snijder

Cars&Cargo