Corona (COVID-19) en Transport van en naar Frankrijk

Redactieteam Cars&CargoNieuws

Frankrijk transport goederentransport
Belangrijke bronnen met informatie over goederentransport van en naar frankrijk m.b.t. Corona (COVID-19):
Wat gebeurt er met de productie in en de bevoorrading vanuit Frankrijk?

Diverse bedrijven zijn gesloten. Bedrijven in de voedselketen, garages en gespecialiseerde bedrijven (zoals in IT en communicatie) zijn open. Veruit de meeste bouwmarkten zijn gesloten. Enkele bouwmarktketens hebben filialen voor mkb opengesteld, mits in bezit van geldige werkgeversverklaring. De productiecapaciteit in Frankrijk wordt momenteel voor 56% benut.

Ook de logistieke situatie in Frankrijk is anders dan u misschien gewend bent. Er gelden op dit moment tijdelijke regels voor het goederenvervoer over de weg in Frankrijk. De Nederlandse ambassade in Parijs heeft een blogpost geschreven over de logistieke situatie in Frankrijk.

Vanaf 11 mei worden de maatregelen in Frankrijk versoepeld. Alle winkels mogen weer open. Winkelcentra en horeca (drink- en eetgelegenheden) blijven gesloten tot ten minste begin juni. Bedrijven zullen weer opstarten, echter het dringende advies om daar waar mogelijk te blijven thuiswerken.

Wat gebeurt er met verzendingen vanuit Frankrijk? Komen er strengere douaneprocedures?

Er is vooralsnog geen melding van strengere procedures. De grenzen met buurlanden worden sinds 17 maart strikter gecontroleerd. Die controles zijn voornamelijk gericht op niet-essentiële overgangen van personen. De Franse minister van Buitenlandse Zaken heeft aangegeven dat het goederenvervoer hier geen belemmeringen van zal ondervinden.