De zin en onzin van de internationale chauffeurslonen

Redactieteam Cars&CargoGeen onderdeel van een categorie

Er bestaat een negatief imago over het inzetten van Internationale chauffeurs door Nederlandse of Internationaal georiënteerde organisaties. De negatieve focus ligt met name op een verschil in salaris.  Inmiddels is het zo dat de netto salarissen van Oost -Europese chauffeurs in een aantal landen al ver richting het salaris van een Nederlandse chauffeur liggen. Maar wat veel relevanter is, is dat de chauffeurs in eigen land ofwel werkloos zijn ofwel voor een vijfde deel van het salaris moeten werken. Dan zien wij het glas liever halfvol; nu hebben ze een baan met meer salaris dan in hun thuisland en kunnen zij voor hun gezin zorgen. De netto koopkracht die ze daardoor hebben in hun eigen land ligt vaak nog hoger dan bij een Nederlander met een Nederlands salaris in Nederland.

Wij zorgen goed voor hen. De werkmentaliteit van deze mensen ligt enorm hoog. En dat is een belangrijke waarde die perfect aansluit bij de manier waarop wij ons ook inzetten voor onze klanten.

Het is feitelijk niet veel anders dan dat Nederlandse bedrijven de Poolse werknemers hiernaartoe laten komen voor technische, productie- en logistieke werkzaamheden. Werkzaamheden waar de gemiddelde Nederlander niet warm voor loopt. Maar liefst ruim 400.000 Europeanen werken in ons kikkerlandje. Waarom vinden wij dit normaal en is het algemeen geaccepteerd terwijl de transportbranche zwart wordt afgeschilderd? Is er te weinig informatie over bekend? Wellicht is het belangrijk dat wij collectief – vanuit de branche – meer feiten en cijfers hierover gaan delen. Een nog ander belangrijk gegeven is dat de internationale chauffeurs voor o.a. transport naar Frankrijk beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen wij de beste planningen maken voor onze klanten. En planning is natuurlijk key in onze business.

Wij nemen graag onze partners, leveranciers en klanten mee in onze dienstverlening en in ons beleid aangaande ‘de mens’. Daarom gaan wij dit jaar met regelmaat een chauffeur interviewen en zijn verhaal met je delen. We beginnen deze serie met Martin Totev Marinov uit Bulgarije. Ook zijn wij meer cijfers en feiten voor jou aan het verzamelen en ook dit gaan we aankomend jaar met je delen. Stay tuned! Houd ons blog in de gaten.